Logo Calidad TurísticaLogo XacobeoLogo Marca Galicia
Las Bodeguillas de Santiago de Compostela

Estreamos as actividades culturais do 2023 con Bodegas Arzuaga Navarro

Publicado: 20 de enero de 2023, 12:05
  1. Bodeguilla de San Lázaro
Estreamos as actividades culturais do 2023 con Bodegas Arzuaga Navarro

A primeira actividade cultural do noso calendario para este 2023 tróuxonos á adega da D.O. Ribera del Duero Bodegas Arzuaga Navarro. Fundada nos anos 90, conta con 210 hectáreas de viñedo entre as inmediacións da adega e o espazo natural de finca La Planta (orixe da adega en si), onde cultiva as variedades de Tinto Fino, Cabernet Sauvignon e Merlot. 

Nesta ocasión, tivemos o pracer de contar con Jesús Bernad, que nos achegou ducias de detalles e curiosidades sobre a produción desta adega.

Cabe sinalar que estes viños, elegantes e complexos, son un referente absoluto da D.O. Ribera del Duero 
pero Bodegas Arzuaga Navarro tamén posúe viñedos en Malagón (Ciudad Real), onde elabora Pago Florentino, un viño 100% Cencibel. E nón só en viños son referentes! Tamébn elaboran aceites en Noez (Toledo) coas variedades Cornicabra e Arbequina, na D.O. Montes de Toledo.

Noticias relacionadas

Recibimos a Bodegas Enate, referente da D.O. Somontano en Aragón 28 jun

Recibimos a Bodegas Enate, referente da D.O. Somontano en Aragón

A piques de rematar as Actividades Culturais de La Bodeguilla desta tempada, acollemos en La Bodeguilla de San Lázaro un evento ben especial. A protagonista, Bodegas Enate.  Esta adega é referente e unha das impulsoras da D.O. Somontano en Aragón e nós temos a sorte de contar hoxe con Jesús Sesé
21 jun

"Wine Up Tour" fai parada en San Lázaro

Voltou un clásico na Bodeguilla: chegou á nosa sala de catas de Bodeguilla de San Lázaro "Wine Up Tour", unha viaxe por toda España a través dos viños. Fixemos este percorrido da man de Joaquin Parra, autor da guía de viños WINE UP ! e tamén viaxeiro do viño. Saboreamos Martin Códax Albariño 2023,
Borges: 125 anos de sabor 26 abr

Borges: 125 anos de sabor

A sala de catas de San Lázaro foi, de novo, un templo do aroma e o sabor. Neste caso, o protagonista foi o aceite de oliva virxe extra. Para a presentación deste alimento clave da dieta mediterránea, estivo con nós Antonio Jesús Angiano, Food service specialist en Borges- Capricho Andaluz. Foi,
Finca Cuarta: paisaxe extrema e viticultura heroica 18 abr

Finca Cuarta: paisaxe extrema e viticultura heroica

Recibimos na sala de catas de Bodeguilla de San Lázaro a Nicolás Legido, sumiller certificado e delegado nacional de Adegas Finca Cuarta. Esta adega, ubicada na D.O. Ribeira Sacra -subzona de Amandi- chega dende un territorio de viños de calidade, tradición e moita paciencia. Nestes viños, as