Bodeguilla de San Lázaro

Desde 2005 abre su cancilla en el barrio compostelano de San Lázaro - justamente allí donde el antiguo camino de las peregrinaciones jacobeas ingresa feliz en el giro de Santiago para concluir periplo - la Bodeguilla de San Lázaro. Esta taberna decora pues el paisaje compostelano primigenio que recibe al peregrino y que regala a éste un algo del asombro necesario para que la conclusión de un camino –incluso el que hasta Santiago lo ha conducido- no resulte nunca cosa vacua.

En el interior de esta moderna capilla de culto epicúreo se mezclan gentes variopintas y soñadoras: congresistas acogidos en el vecino Pazo de Congresos, peregrinos que se recuperan de las fatigas nacidas en los caminos, estudiantes que inician parrandas inéditas, funcionarios evadidos de sus rutinas…

La Bodeguilla de San Lázaro es el disfrute de una cocina tradicional y sencilla que, incluso así, aparece siempre matizada con finos y sutiles toques vanguardistas. Por ende el cliente es allí agasajado con una muy amplia y cuidada carta de vinos.

Dentro de la Bodeguilla de San Lázaro existe una sala de catas, alta cátedra donde resulta fácil alcanzar una mezcla fantasiosa de placer y de erudición. En ella se celebra el elogio erudito y la degustación sacramental, exquisita, de vinos, aceites, licores y chocolates.

Comer y beber, mano a mano, con gentes que buscan la complicidad de una sonrisa y la conversación amable, conforma la memoria sentimental de este establecimiento. Por ello es tan feliz el laude que de la Bodeguilla de San Lázaro hacen sus visitantes, siempre numerosos, ensoñados y recurrentes.

Ponte en contacto con nosotros y reserva mesa. ¡Te estamos esperando!

CARTA

Disponemos de los platos elaborados con las carnes y pescados más frescos.

BODEGA

Contamos con una amplia variedad de vinos en donde encontrarás los mejores del país.

Algunos de nuestros platos

Últimas noticias y novedades

CATA CILLAR DE SILOS

CATA CILLAR DE SILOS

Despois dun periodo estival de vacacions e disfrute (confio que así fora), reanudamos as nosas actividades culturais.
O xoves día 20 de setembro contamos coa presencia de ESTIBALIZ ABAJO, responsable comercial de Bodegas Cillar de Silos, adega fundada en 1994, en Quintana del Pidio, Burgos na D.O. Ribera del Duero.
Elaboran todolos seus viños ca producción de 68 hectáreas de viñedos entre 15 e 100 anos da variedade tinta Tempranillo e algún majuelo de uva branca Albillo.
Presentaranse as últimas añadas elaboradas na Adega

FINCA MILLARA

FINCA MILLARA

Achégase a nosa sala de catas en Bodeguilla de San Lázaro FERNANDO de SANTIAGO, socio fundador dunha das adegas con máis relevancia no panorama vitivinícola na D.O. Ribeira Sacra, Bodega Finca Millara, situada na aldea de A Millara en Pantón, nun enclave privilexiado nos cañons do río Miño, donde elaboran as súas propias uvas e traballan as terras como facían os seus ancestros de forma artesanal, controlando dende o principio todo o proceso polo que siguen plantando novas cepas e o saber facer de enólogos como Cuco Luna e Raúl Pérez, obtendo a máxima calidade

CATA PACO & LOLA

CATA PACO & LOLA

Comezamos as actividades culturais Bodeguilloa 2018 na nosa sala de catas con unha adega de Meaño fundada no ano 2005, por iniciativa dun grupo de viticultores e produtores de viño na comarca de O Salnés para profesionalizar a súa producción, unha cooperativa que se chama " Sociedad Cooperativa Vitivinícola Arousana" máis coñecida pola súa imaxen divertida e sofisticada, o viño dos lunares PACO & LOLA. Adega involucrada dende os inicios por unha producción sostible e xestión intregrada no cultivo da vide e respeto a o Medio Ambiente. O se lema " Elaborar viños excepcionais para personas excepcionais" dío todo en canto a súa filosofía de traballo e declaración de intencions

CATA CHRIS & PRESTES

CATA CHRIS & PRESTES

Visitannos Cristina Murga para presentar as súas novas elaboracions de espumosos galegos e tamén Maikel Fernández de queixería Prestes de Vilalba. Bodegas Fragamoura que conta cunhas covas de ensueño, tradicionales da zoa, de seculos atrás onde os viños encontran o lugar ideal, ese tempo de silencio e tranquilidade tan necesaria para esa crianza con lías, a suma de pequenos detalles que fan dos espumosos de Cristina Murga uns viños tan especiais.
Adela e Maikel Fernández dende o ano de 1991 levan elaborando queixos na zona de Vilalba, Quesería Prestes onde o respeto a tradicional materia prima e o mimo artesanal co que elaboran os seus queixos fan dos seus produtos un alimento exquisito de calidade e saudable.

CATA BODEGAS VALDESIL

CATA BODEGAS VALDESIL

Ésta semana visitanos Bodegas Valdesil de Vilamartin de Valdeorras, que dende o ano 1990 é a partir dos viñedos de godello máis vellos de España, elabora os viños blancos de finca Pedrouzos, Pezas da Portela, Valdesil e Montenovo, así como viños tintos atlánticos Valderroa e Valderroa Carballo. O chan pizarroso, as condicions de latitude e altitude xunto cas particulares condicions climáticas da Val do Sil, fan que a uva godello exprese todo o seu potencial, permitindo unha completa maduración da variedade.
Éste xoves acompáñanos Borja Prada Luengo, membro da familia de Valdesil en 7ª xeración.

CATA ELIAS MORA

CATA ELIAS MORA

Cata de los vinos de Bodega Elias Mora con Victoria Benavides

¿Quieres reservar mesa en la Bodeguilla de San Lázaro?

  • Dirección: San Lázaro, 104 - Santiago de Compostela
  • Teléfono: 981 566 607
  • Horario: lunes a sábado de 9:00 a 00:30 h.
    Domingo de 10:30 a 16:00h.
  • Ico Just Eat
  • Ico Instagram
  • Ico Twitter
  • Ico Facebook
  • Google Plus
  • Ico Minube
  • Ico Tripadvisor
  • Ico Youtube
  • Ico Páxinas

Nuestras instalaciones