Logo XacobeoLogo Marca Galicia
Las Bodeguillas de Santiago de Compostela

Conservas e albariño, unha parella perfecta

Publicado: 26 de mayo de 2023, 07:20
  1. Bodeguilla de San Lázaro
Conservas e albariño, unha parella perfecta

Nunha saborosa cata con tapa cociñamos, en San Lázaro, con A Conserveira! Os mellores produtos das nosas rías xuntáronse cos viños dunha das adegas con máis tradición na elaboración de albariño nas Rías Baixas: Pazo de Señoráns.

Para o evento, estiveron con nós nesta Actividade Bodeguilla “Catas e Tapas” Diego González, director comercial de A Conserveira, e Manuel Grobas, director comercial de Pazo de Señoráns. Graciñas por acompañarnos nesta xornada tan especial! A Conserveira naceu no 1994 en Ribeira. Dende aquela, deléitanos con conservas de peixes e mariscos de altísima calidade que elaboran de xeito artesanal. Como nos están a sorprender as súas presentacións!

Pola súa banda, Pazo de Señorans é unha adega da D.O. Rías Baixas, na subzona Val do Salnés. Traballo rigoroso no campo, vendima manual e unha excelente climatoloxía proporcionan un albariño que pon en valor o carácter varietal da uva e a elegancia dos seus solos areosos. 

En concreto, Probamos: 

*Mexillóns das Rías Galegas fritidos, en escabeche 

*Navallas das Rías Galegas en AOVE e emulsión de lima 

*Sardiñiñas do Atlántico en AOVE, cachelos e pementos D.O.P. Herbón “Carmucha” 

*Ventresca de Bonito do norte en AOVE, con tomate azul

*Berberecho de Noia ao natural, en crema de chícharos da horta de Ordes 

*Sardiñas Milésime de añada en AOVE coa súa Broa “Sardiña de San Xoán” 

Noticias relacionadas

Recibimos a Bodegas Enate, referente da D.O. Somontano en Aragón 28 jun

Recibimos a Bodegas Enate, referente da D.O. Somontano en Aragón

A piques de rematar as Actividades Culturais de La Bodeguilla desta tempada, acollemos en La Bodeguilla de San Lázaro un evento ben especial. A protagonista, Bodegas Enate.  Esta adega é referente e unha das impulsoras da D.O. Somontano en Aragón e nós temos a sorte de contar hoxe con Jesús Sesé
21 jun

"Wine Up Tour" fai parada en San Lázaro

Voltou un clásico na Bodeguilla: chegou á nosa sala de catas de Bodeguilla de San Lázaro "Wine Up Tour", unha viaxe por toda España a través dos viños. Fixemos este percorrido da man de Joaquin Parra, autor da guía de viños WINE UP ! e tamén viaxeiro do viño. Saboreamos Martin Códax Albariño 2023,
Borges: 125 anos de sabor 26 abr

Borges: 125 anos de sabor

A sala de catas de San Lázaro foi, de novo, un templo do aroma e o sabor. Neste caso, o protagonista foi o aceite de oliva virxe extra. Para a presentación deste alimento clave da dieta mediterránea, estivo con nós Antonio Jesús Angiano, Food service specialist en Borges- Capricho Andaluz. Foi,
Finca Cuarta: paisaxe extrema e viticultura heroica 18 abr

Finca Cuarta: paisaxe extrema e viticultura heroica

Recibimos na sala de catas de Bodeguilla de San Lázaro a Nicolás Legido, sumiller certificado e delegado nacional de Adegas Finca Cuarta. Esta adega, ubicada na D.O. Ribeira Sacra -subzona de Amandi- chega dende un territorio de viños de calidade, tradición e moita paciencia. Nestes viños, as