Logo Calidad TurísticaLogo XacobeoLogo Marca Galicia
Las Bodeguillas de Santiago de Compostela

Bodeguilla de Santa Marta

Noticias y novedades de la Bodeguilla de Santa Marta en Santiago de Compostela.

Conservas da ría acompañadas de viños galegos e un francés 5 jun

Conservas da ría acompañadas de viños galegos e un francés

05/06/2025

A Conserveira, Grandes Pagos Gallegos & Vueve Clicquot: acollemos unha actividade moi singular e especial, unha degustación de produtos das nosas rías, acompañados de viños de gran calidade galegos e un francés. Para esta importante cita, contamos con David Barco, sumiller e delegado nacional do grupo GPG e con Diego Gonzalez director comercial de A Conserveira. Comeza o salón dos sabores! Sabías que en A Conserveira elaboran, dende 1994, conservas de peixes e mariscos de moi alta calidade,...

Leer más

Bodega Barcolobo, o soño dunha familia feito viño 4 abr

Bodega Barcolobo, o soño dunha familia feito viño

04/04/2025

A pasada noite recibimos en Bodeguilla Santa Marta a unha adega de Castronuño, Valladolid: Bodega Barcolobo, Familia Rincón, o "soño dunha familia feito viño". Para esta ocasión, contamos con Inma Ollero, directora xeral de Bodegas Barcolobo, para dirixir a cata destes viños tan singulares.  Sabías que esta adega se atopa nunha contorna privilexiada? Trátase da Reserva Natural "Riberas de Castronuño – Vega del Duero". A adega posúe unhas parcelas seleccionadas na Finca La Rinconada, unha extrao...

Leer más

Abadía Retuerta, a adega que conta coa súa propia Denominacion de Orixe Protexida 22 nov

Abadía Retuerta, a adega que conta coa súa propia Denominacion de Orixe Protexida

22/11/2024

Volveron as nosas "Tertulias Bodeguilla, catas e tapas", esta vez con Sergio Mur Moreno, mánager de Área Zona Norte de España de Bodegas Abadía Retuerta en Bodeguilla Santa Marta.  Esta adega de Valladolid conta dende 2022 coa súa propia Denominacion de Orixe Protexida. Trátase dun selo de calidade recoñecido pola Unión Europea e que avala a orixe, calidade e tradición destes viños. Características climáticas e xeográficas propias confiren unhas cualidades únicas á viña e á uva, dotando de pers...

Leer más

Os viños que tres almas xemelgas querían facer: Bodegas Hispano Suizas 30 may

Os viños que tres almas xemelgas querían facer: Bodegas Hispano Suizas

30/05/2024

Recibimos na Bodeguilla de Santa Marta a Vicente Cortés, director comercial de Bodegas Hispano Suizas, un proxecto que naceu da man de Pablo Ossorio, Rafael Navarro e Marc Grin. Tres almas xemelgas decidiron, un día, crear os viños que querían facer. Así nace esta bodega, formada por un enólogo berciano formado en Requena, un encargado de viticultura apaixonado por uvas como a pinot noir e a chardonnay e un suízo cunha mente creativa e comercial.  Nas D.D.O.O. Utiel Requena, Valencia e Cava ela...

Leer más

Familia Torres, paixón polo viño dende 1870 14 mar

Familia Torres, paixón polo viño dende 1870

14/03/2024

Volveron as actividades culturais a La Bodeguilla cunta cata con cea na que o grupo vitivinícola Familia Torres foi protagonista. Contamos, neste evento, con Sergi Castro, sumiller nacional de EXCELSIA, compañía do Grupo vitivinícola Familia Torres.  Esta familia de cinco xeracións dedicadas á vide e ao viño dende 1870 transmite a súa paixón dende o respeto á terra e á tradición pero tamén dende a aposta pola innovación. Os seus viños son honestos e realzan a elegancia e singularidade da súa or...

Leer más

Recibimos a Pedro Aibar, un dos meñores coñecedores do sector vinícola español 27 oct

Recibimos a Pedro Aibar, un dos meñores coñecedores do sector vinícola español

27/10/2023

Foi un pracer, acoller en Bodeguilla Santa Marta, unja cata didáctica con cea protagonizada por Bodegas Tresmano & Companhia Real Velha. Para a ocasión contamos coa presencia de Pedro Aibar, director xeral da firma e unha das persoas que mellor coñece o panorama vinícola español.  No evento, tivemos ocasión de realizar un percorrido pola súa traxectoria así como de coñecer boa parte das súas referencias. No noso caso, da cociña saíron pratos coma unha ensalada de confit de pato e maza´ asad...

Leer más