Logo XacobeoLogo Marca Galicia
Las Bodeguillas de Santiago de Compostela

Corte, degustación e conservación dos queixos DOP galegos

Publicado: 22 de marzo de 2023, 06:39
  1. Bodeguilla de San Lázaro
Corte, degustación e conservación dos queixos DOP galegos

No marco do "II Encontro do viño Galego Revera Vinum", que se celebra en Compostela o 27 e 28 de marzo, acollemos o roteiro Galicia en Copas cun evento protagonizado polos queixos galegos con denominación de orixe protexida e os viños de Bodegas Petrón. Esta “Análise Sensorial de Queixos Galegos” con D.O.P contou tamén coa presenza de Jorge Cardoso Mariño, viticultor que nos achegou os viños de Bodegas Petrón da  D.O. Ribeira Sacra.

Con máis de vinte anos de experiencia na cata dos catro queixos galegos con Denominación de Orixe Protexida, Salomé Beiroa proponnos unha achega ao mundo destes produtos lácteos tan presentes nas nosas pero dos que descoñecemos moitas curiosidades, tanto en consumo coma en conservación. 

Pola súa banda, dende a D. O. Ribeira Sacra- Subzona Amandi, Jorge Cardoso Mariño achegounos distintos caldos 100% Mencía. Auténticas delicias!

Noticias relacionadas

Recibimos a Bodegas Enate, referente da D.O. Somontano en Aragón 28 jun

Recibimos a Bodegas Enate, referente da D.O. Somontano en Aragón

A piques de rematar as Actividades Culturais de La Bodeguilla desta tempada, acollemos en La Bodeguilla de San Lázaro un evento ben especial. A protagonista, Bodegas Enate.  Esta adega é referente e unha das impulsoras da D.O. Somontano en Aragón e nós temos a sorte de contar hoxe con Jesús Sesé
21 jun

"Wine Up Tour" fai parada en San Lázaro

Voltou un clásico na Bodeguilla: chegou á nosa sala de catas de Bodeguilla de San Lázaro "Wine Up Tour", unha viaxe por toda España a través dos viños. Fixemos este percorrido da man de Joaquin Parra, autor da guía de viños WINE UP ! e tamén viaxeiro do viño. Saboreamos Martin Códax Albariño 2023,
Borges: 125 anos de sabor 26 abr

Borges: 125 anos de sabor

A sala de catas de San Lázaro foi, de novo, un templo do aroma e o sabor. Neste caso, o protagonista foi o aceite de oliva virxe extra. Para a presentación deste alimento clave da dieta mediterránea, estivo con nós Antonio Jesús Angiano, Food service specialist en Borges- Capricho Andaluz. Foi,
Finca Cuarta: paisaxe extrema e viticultura heroica 18 abr

Finca Cuarta: paisaxe extrema e viticultura heroica

Recibimos na sala de catas de Bodeguilla de San Lázaro a Nicolás Legido, sumiller certificado e delegado nacional de Adegas Finca Cuarta. Esta adega, ubicada na D.O. Ribeira Sacra -subzona de Amandi- chega dende un territorio de viños de calidade, tradición e moita paciencia. Nestes viños, as