Logo XacobeoLogo Marca Galicia
Las Bodeguillas de Santiago de Compostela

Tertulias Bodeguilla con González Byass

Publicado: 03 de junio de 2022, 12:20
  1. Bodeguilla de San Lázaro
Tertulias Bodeguilla con González Byass

Comezamos xuño coa ledicia de retomar as nosas Tertulias Bodeguilla. Neste caso, contamos coa adega González Byass nunha cata con cea moi agardada! E é que en González Byass o viño é moito máis que viño, pois é historia, curiosidade, beleza, natureza, deseño, sabor ou paixón. Para compartir momentos, para compartir vida! 

En concreto, neste evento catamos un Rías Baixas elaborado 100% con Albariño de dúas colleitas diferentes con máis de 10 anos de diferencia e tamén varias elaboracións de diferentes adegas a zonas de España: Lusco, 2020; Lusco, 2006; Finca Constancia Parcela 12; Dominio Fournier, Finca El Pinar e Beronia Gran Reserva 2013. 

Nesta noite tan especial, acompañounos Marina García, enóloga de González Byass e Miguel Bouzas, xestor comercial da firma en Galicia. 

E, dende a cociña, foron saindo:

*Vieira do Pacífico con xuliana de xamón ibérico de bellota

*Arroz de rape con lagostinos

*Bruschetta de xamón e tomate raf con albahaca

*Timbal de carrillera de tenreira

*Solombo ibérico en prebe de boletus

*Sorbete de limón 

 

 

 

 

 

Noticias relacionadas

Recibimos a Bodegas Enate, referente da D.O. Somontano en Aragón 28 jun

Recibimos a Bodegas Enate, referente da D.O. Somontano en Aragón

A piques de rematar as Actividades Culturais de La Bodeguilla desta tempada, acollemos en La Bodeguilla de San Lázaro un evento ben especial. A protagonista, Bodegas Enate.  Esta adega é referente e unha das impulsoras da D.O. Somontano en Aragón e nós temos a sorte de contar hoxe con Jesús Sesé
21 jun

"Wine Up Tour" fai parada en San Lázaro

Voltou un clásico na Bodeguilla: chegou á nosa sala de catas de Bodeguilla de San Lázaro "Wine Up Tour", unha viaxe por toda España a través dos viños. Fixemos este percorrido da man de Joaquin Parra, autor da guía de viños WINE UP ! e tamén viaxeiro do viño. Saboreamos Martin Códax Albariño 2023,
Borges: 125 anos de sabor 26 abr

Borges: 125 anos de sabor

A sala de catas de San Lázaro foi, de novo, un templo do aroma e o sabor. Neste caso, o protagonista foi o aceite de oliva virxe extra. Para a presentación deste alimento clave da dieta mediterránea, estivo con nós Antonio Jesús Angiano, Food service specialist en Borges- Capricho Andaluz. Foi,
Finca Cuarta: paisaxe extrema e viticultura heroica 18 abr

Finca Cuarta: paisaxe extrema e viticultura heroica

Recibimos na sala de catas de Bodeguilla de San Lázaro a Nicolás Legido, sumiller certificado e delegado nacional de Adegas Finca Cuarta. Esta adega, ubicada na D.O. Ribeira Sacra -subzona de Amandi- chega dende un territorio de viños de calidade, tradición e moita paciencia. Nestes viños, as