Logo Unión EuropeaLogo Calidad TurísticaLogo XacobeoLogo Marca Galicia
Las Bodeguillas de Santiago de Compostela

Propostas frescas para combater a calor estival

Publicado: 06 de julio de 2021, 18:40
  1. Las Bodeguillas
Propostas frescas para combater a calor estival

Agora que o período estival xa chegou, apetécenos saborear opcións máis frescas e lixeiras para sobrevivir ás altas temperaturas que están por vir. Por iso, traémosvos varias suxestións para darlle inicio ao verán con moito sabor.

En primeiro lugar, queixo, embutidos ou xamón. Na nosa humilde opinión, a unha comida fáltalle sabor se non ten ningún compoñente desta tríada. Por sorte, nas nosas Bodeguillas temos variedade de queixos galegos artesáns (coma o do Cebreiro, Arzúa Ulloa, San Simón, Lara&Sara, Touza Vella ou o Rexo) e tamén diferentes tipos de manchego, queixo de cabra, Cabrales, Idiazábal e Torta del Casar. Ademais, non hai dous sen tres e as táboas de embutidos ibéricos ou calquera dos xamóns que temos dispoñibles, son un acerto seguro.

Despois deste primeiro entrante, que mellor que un prato cheo de cor? As ensaladas non son aburridas e senón que llo digan a calquera das nosas ofertas: ensalada Bodeguilla; de crocante de polo e mango; de queixo con noces e pasas; de queixo de cabra con cebola caramelizada; de bacallau, gulas, picatostes e tomate confitado; de queixos, noces e crema de marmelo; ou, para os máis lambóns, de vieiras, gambas, queixo relado e vinegreta de piñóns con mazá. 

Aínda que se es dos que ten fame a todas horas, temos tixolas que de seguro van satisfacer o teu apetito feroz. Por exemplo, unha das nosas últimas estrelas é a de arroz negro e a de arroz con rape e lagostinos nunca defrauda. Sen embargo, se prefires algo diferente ao arroz, temos outras como a popular tixola de polbo con lagostinos ou a de ovos campeiros, xamón ibérico e queixo gratinado.

Como colofón final, a sobremesa. A nós, persoalmente, encántannos os coulants de chocolate, o tiramisú con castañas ou o flan de caramelo, aínda que os xeados de queixo con marmelo ou o sorbete de limón non teñen nada que envexarlle. Ademais, podedes acompañar calquera destes doces cun viño de sobremesa. A nosa carta inclúe moscateis, Pedro Xelmírez, do Porto e outros viños doces. Descúbreos todos na nosa carta online!

Noticias relacionadas

Viños Marqués de Griñón, innovación e tradición á procura da excelencia 20 nov

Viños Marqués de Griñón, innovación e tradición á procura da excelencia

20/11/2025 Las Bodeguillas
Chega á Bodeguilla de Santa Marta unha experiencia enolóxica excepcional: “Viños de Autor” dunha das adegas máis prestixiosas e innovadoras de España, Marqués de Griñón. "A innovación e o respecto pola tradición son as dúas caras dunha mesma moeda na procura da excelencia", explica Julio Mourelle,
Celler Kripta: paixón, territorio e excelencia 30 oct

Celler Kripta: paixón, territorio e excelencia

30/10/2025 Las Bodeguillas
Co remate de outubro, acollemos en Bodeguilla de Santa Marta unha actividade do máis especial: unha cata degustación de cavas de Celler Kripta. Contamos coa presenza de Jaume Casals, director comercial da adega, que nos guiou nunha viaxe polos sabores e a historia destas elaboracións tan
Rúas de Compostela a toda velocidade: chega a 46ª Carreira Pedestre Popular 20 oct

Rúas de Compostela a toda velocidade: chega a 46ª Carreira Pedestre Popular

20/10/2025 Las Bodeguillas
Un dos eventos deportivos máis queridos e lonxevos de Compostela volve esta fin de semana ás rúas. A Carreira Pedestre Popular de Santiago alcanza a súa cuadraxésimo cuarta edición o domingo día 26 de outubro, a partires das 10.00 horas da mañá, cunha proba para rapaces de 7 quilómetros e, para
A nosa carta e bodega: un brindis ao sabor en Santiago de Compostela 20 oct

A nosa carta e bodega: un brindis ao sabor en Santiago de Compostela

20/10/2025 Las Bodeguillas
No corazón de Compostela, atópanse Bodeguilla de Santa Marta e Bodeguilla de San Lázaro, lugares nos que buscamos que o tempo pareza deter­se para gozar da boa cociña, do viño e da conversa. O noso restaurante naceu coa idea de ofrecer unha experiencia completa: unha cociña galega auténtica,