Logo Calidad TurísticaLogo XacobeoLogo Marca Galicia
Las Bodeguillas de Santiago de Compostela

Unha cociña universal: todas as nosas opcións gluten free

Publicado: 17 de enero de 2022, 11:01
  1. Las Bodeguillas
Unha cociña universal: todas as nosas opcións gluten free

Somos dos que cren que a cociña é unha arte universal. Gústanos que todo o mundo poida saborear os nosos pratos que con tanto mimo e coidado facemos. Por iso, temos tamén carta sen glute para que ningunha intolerancia ou alerxia se antepoña a desfrutar de elaboracións únicas e de calidade.

Entre as suxerencias gluten free do chef destaca, sen dúbida, o produto procedente do mar. Na Bodeguilla de Santa Marta poderemos atopar un delicioso salpicón de rape e marisco ou un rape con lagostinos ao cava. Pola contra, na de San Lázaro están o pulpo á prancha, a raia á galega, camaróns, unha ensalada de tomate Mar Azul con ventresca ou unha ensalada de aguacate con lagostinos e salsa rosa.

Se queremos comezar con algo lixeiro para compartir, na carta atopamos unha ampla variedade de queixos artesáns galegos e nacionais, embutidos encabezados por xamón de landra, lomo ibérico ou chourizo ibérico, revoltos e sarténs e ensaladas.

Por outra banda, se estamos á procura dunha opción para carnívoros, non deixará a ninguén indiferente. Na máis nova das Bodeguillas poderemos degustar medallóns de croca de vacún maior á mostaza, entrecosto de tenreira, grellada de porco de landra 100% ibérico ou dados de lombo de porco ao allo con patacas e pementos. Na segunda, entrecot de tenreira, grellada de porco ibérico ou lombo de porco con allo e pementos.

E, para rematar, un toque doce. A grande variedade de sobremesas déixase notar nas dúas Bodeguillas: flan de laranxa con xeado de nata, tarta de chocolate branco e queixo con coulís de amorodos, queixo Arzúa-Ulloa con marmelo, coulant de choclate sen glute con xeado de amorodo ou cremoso de aceite de oliva virxe extra con cacahuetes torrados, entre outros, na de Santa Marta; e flan de caramelo con noces, xeado de queixo con marmelo, tarta de améndoa, vienneta ou xeado de sorbete de limón na de San Lázaro.

Noticias relacionadas

Celler Kripta: paixón, territorio e excelencia 30 oct

Celler Kripta: paixón, territorio e excelencia

30/10/2025 Las Bodeguillas
Co remate de outubro, acollemos en Bodeguilla de Santa Marta unha actividade do máis especial: unha cata degustación de cavas de Celler Kripta. Contamos coa presenza de Jaume Casals, director comercial da adega, que nos guiou nunha viaxe polos sabores e a historia destas elaboracións tan
Rúas de Compostela a toda velocidade: chega a 46ª Carreira Pedestre Popular 20 oct

Rúas de Compostela a toda velocidade: chega a 46ª Carreira Pedestre Popular

20/10/2025 Las Bodeguillas
Un dos eventos deportivos máis queridos e lonxevos de Compostela volve esta fin de semana ás rúas. A Carreira Pedestre Popular de Santiago alcanza a súa cuadraxésimo cuarta edición o domingo día 26 de outubro, a partires das 10.00 horas da mañá, cunha proba para rapaces de 7 quilómetros e, para
A nosa carta e bodega: un brindis ao sabor en Santiago de Compostela 20 oct

A nosa carta e bodega: un brindis ao sabor en Santiago de Compostela

20/10/2025 Las Bodeguillas
No corazón de Compostela, atópanse Bodeguilla de Santa Marta e Bodeguilla de San Lázaro, lugares nos que buscamos que o tempo pareza deter­se para gozar da boa cociña, do viño e da conversa. O noso restaurante naceu coa idea de ofrecer unha experiencia completa: unha cociña galega auténtica,
Día Mundial do Turismo: Santiago de Compostela, encontro de camiños e culturas 24 sep

Día Mundial do Turismo: Santiago de Compostela, encontro de camiños e culturas

24/09/2025 Las Bodeguillas
Cada 27 de setembro celébrase o Día Mundial do Turismo, unha data impulsada pola Organización Mundial do Turismo para poñer en valor a importancia desta actividade na economía, na cultura e no desenvolvemento sostible das comunidades. É un momento para reflexionar sobre como viaxamos, pero tamén