Logo Unión EuropeaLogo Calidad TurísticaLogo XacobeoLogo Marca Galicia
Las Bodeguillas de Santiago de Compostela

Unha cociña universal: todas as nosas opcións gluten free

Publicado: 17 de enero de 2022, 11:01
  1. Las Bodeguillas
Unha cociña universal: todas as nosas opcións gluten free

Somos dos que cren que a cociña é unha arte universal. Gústanos que todo o mundo poida saborear os nosos pratos que con tanto mimo e coidado facemos. Por iso, temos tamén carta sen glute para que ningunha intolerancia ou alerxia se antepoña a desfrutar de elaboracións únicas e de calidade.

Entre as suxerencias gluten free do chef destaca, sen dúbida, o produto procedente do mar. Na Bodeguilla de Santa Marta poderemos atopar un delicioso salpicón de rape e marisco ou un rape con lagostinos ao cava. Pola contra, na de San Lázaro están o pulpo á prancha, a raia á galega, camaróns, unha ensalada de tomate Mar Azul con ventresca ou unha ensalada de aguacate con lagostinos e salsa rosa.

Se queremos comezar con algo lixeiro para compartir, na carta atopamos unha ampla variedade de queixos artesáns galegos e nacionais, embutidos encabezados por xamón de landra, lomo ibérico ou chourizo ibérico, revoltos e sarténs e ensaladas.

Por outra banda, se estamos á procura dunha opción para carnívoros, non deixará a ninguén indiferente. Na máis nova das Bodeguillas poderemos degustar medallóns de croca de vacún maior á mostaza, entrecosto de tenreira, grellada de porco de landra 100% ibérico ou dados de lombo de porco ao allo con patacas e pementos. Na segunda, entrecot de tenreira, grellada de porco ibérico ou lombo de porco con allo e pementos.

E, para rematar, un toque doce. A grande variedade de sobremesas déixase notar nas dúas Bodeguillas: flan de laranxa con xeado de nata, tarta de chocolate branco e queixo con coulís de amorodos, queixo Arzúa-Ulloa con marmelo, coulant de choclate sen glute con xeado de amorodo ou cremoso de aceite de oliva virxe extra con cacahuetes torrados, entre outros, na de Santa Marta; e flan de caramelo con noces, xeado de queixo con marmelo, tarta de améndoa, vienneta ou xeado de sorbete de limón na de San Lázaro.

Noticias relacionadas

A estrela do Nadal: así están a ser as festas en Compostela 23 dic

A estrela do Nadal: así están a ser as festas en Compostela

23/12/2025 Las Bodeguillas
O Nadal é unha das épocas máis especiais do ano e as rúas de Compostela convértense no lugar perfecto para desfrutar del. Durante algo máis dun mes, a cidade é o epicentro de numerosas actividades culturais para todas as idades e, hoxe, facémosche un pequeno repaso delas.  Baixo o lema
Un percorrido pola historia vitivinícola 5 dic

Un percorrido pola historia vitivinícola

05/12/2025 Las Bodeguillas
Co comezo de decembro acollemos en Bodeguilla de Santa Marta un percorrido pola historia vitivinícola de dúas familias: Marqués de Murrieta, pioneiros do Rioja desde 1852, e Pazo de Barrantes, gardiáns da tradición galega desde 1511.  Dirixe a cea degustación Manuel Castro, director comercial de
Viños Marqués de Griñón, innovación e tradición á procura da excelencia 20 nov

Viños Marqués de Griñón, innovación e tradición á procura da excelencia

20/11/2025 Las Bodeguillas
Chega á Bodeguilla de Santa Marta unha experiencia enolóxica excepcional: “Viños de Autor” dunha das adegas máis prestixiosas e innovadoras de España, Marqués de Griñón. "A innovación e o respecto pola tradición son as dúas caras dunha mesma moeda na procura da excelencia", explica Julio Mourelle,
Celler Kripta: paixón, territorio e excelencia 30 oct

Celler Kripta: paixón, territorio e excelencia

30/10/2025 Las Bodeguillas
Co remate de outubro, acollemos en Bodeguilla de Santa Marta unha actividade do máis especial: unha cata degustación de cavas de Celler Kripta. Contamos coa presenza de Jaume Casals, director comercial da adega, que nos guiou nunha viaxe polos sabores e a historia destas elaboracións tan