Logo XacobeoLogo Marca Galicia
The Bodeguillas of Santiago de Compostela
Bodeguilla de San Lázaro

981 566 607 View web BOOK A TABLE

Bodeguilla de Santa Marta

981 813 520 View web BOOK A TABLE

Bodeguilla de San Lázaro

981 566 607 View web BOOK A TABLE

Bodeguilla de Santa Marta

981 813 520 View web BOOK A TABLE

Your trusted restaurants in Santiago de Compostela!

Born in 1986, our house was founded on an old tavern of lost origins in time. We are committed to the local culture of Santiago de Compostela since it is our reference.

We believe that the gastronomy is culture and the direct work with the producers what allows us to generate wealth in its areas, but not only economic, but also human. In these 30 years, we have seen many changes and we have always wanted to be there to grow and adapt both in Bodeguilla de San Lázaro and Bodeguilla de Santa Marta.

The suggestions of the day mark a little the order of the kitchen; Fish, meats and vegetables from the daily square complete our offer where the dishes to share around a table and a bottle of wine defines us. We have a traditional cuisine with seasonal products and very careful preparations with avant-garde touches.

Our wineries are in Santiago de Compostela, visit us!

Latest news

5 áreas recreativas preto de Santiago para desfrutar do verán 9 jul

5 áreas recreativas preto de Santiago para desfrutar do verán

09/07/2024 Las Bodeguillas
Compostela ofrece numerosas propostas culturais, históricas, gastronómicas e de ocio en cada recuncho da cidade, pero no verán apetécenos máis achegarnos até a praia para acalar as altas temperaturas. Sen embargo, aínda que a costa galega é envexable, non é preciso ir até o litoral para refrescarse. Moi preto da capital galega hai moreas de posibilidades para darse un baño, pasar un día rodeados de natureza e desfrutar da tempada estival. Areal de Berres, A Estrada Ás beiras do río Ulla, O Areal de Berres sorprende aos seus visitantes por ser un remanso de calma. Nesta área recreativa
Recibimos a Bodegas Enate, referente da D.O. Somontano en Aragón 28 jun

Recibimos a Bodegas Enate, referente da D.O. Somontano en Aragón

A piques de rematar as Actividades Culturais de La Bodeguilla desta tempada, acollemos en La Bodeguilla de San Lázaro un evento ben especial. A protagonista, Bodegas Enate.  Esta adega é referente e unha das impulsoras da D.O. Somontano en Aragón e nós temos a sorte de contar hoxe con Jesús Sesé Martínez, enólogo e director adxunto de Viticultura do Grupo Enate, así como con Gustavo López, director comercial da entidade.  Esta adega histórica conta con décadas de experiencia traballando o viñedo en Barbastro e conseguiu perfeccionar a identidade dos seus tintos con variedades bordelesas
21 jun

"Wine Up Tour" fai parada en San Lázaro

Voltou un clásico na Bodeguilla: chegou á nosa sala de catas de Bodeguilla de San Lázaro "Wine Up Tour", unha viaxe por toda España a través dos viños. Fixemos este percorrido da man de Joaquin Parra, autor da guía de viños WINE UP ! e tamén viaxeiro do viño. Saboreamos Martin Códax Albariño 2023, Martin Códax Lías 2021, Altolandon by Rosalia 2018, Antonio Serrano Etiqueta Negra 2019, Mainetes 12 meses Monastrell 2020 e Dominio Fournier Crianza 2020 Da cociña saíron: *Empanada de Mexillóns , *Brocheta de rape e vieira sobre quenelle de pataca ao vapor en bisqué de lagostino *Milfollas de
Nas Bodeguillas vestímonos coas cores da Compostela máis diversa 11 jun

Nas Bodeguillas vestímonos coas cores da Compostela máis diversa

11/06/2024 Las Bodeguillas
O día 28 de xuño celébrase o Día Internacional do Orgullo LGTBI e a cidade celebra unha nova edición de Compostela Diversa. Dende a Bodeguilla de Santa Marta e a Bodeguilla de San Lázaro sumámonos á iniciativa para encamiñarnos cara a consecución dos dereitos, visiblidade e normalización da vida do colectivo. Ademais do apoio de máis de douscentos establecementos comerciais e hostaleiros vestíndonos coas cores da Compostela máis diversa, ca fin de darlle visibilidade aos valores da iniciativa, ata o próximo 30 de xuño, algúns espazos públicos moi populares están a ser iluminadores e
Os viños que tres almas xemelgas querían facer: Bodegas Hispano Suizas 30 may

Os viños que tres almas xemelgas querían facer: Bodegas Hispano Suizas

Recibimos na Bodeguilla de Santa Marta a Vicente Cortés, director comercial de Bodegas Hispano Suizas, un proxecto que naceu da man de Pablo Ossorio, Rafael Navarro e Marc Grin. Tres almas xemelgas decidiron, un día, crear os viños que querían facer. Así nace esta bodega, formada por un enólogo berciano formado en Requena, un encargado de viticultura apaixonado por uvas como a pinot noir e a chardonnay e un suízo cunha mente creativa e comercial.  Nas D.D.O.O. Utiel Requena, Valencia e Cava elaboran viños a base de pinot noir (moi escasa en España), bobal, petit verdot, syrah e merlot. Estes
5 museos en Compostela para desfrutar da cultura, arte e historia 20 may

5 museos en Compostela para desfrutar da cultura, arte e historia

20/05/2024 Las Bodeguillas
Xa temos presumido de Compostela en numerosas ocasións pero, co gallo do Día Internacional dos Museos o pasado 18 de maio, é momento de facelo unha vez máis. Este evento, celebrado dende 1977 e coordinado polo Consello Internacional de Museos, tenta concienciar sobre a importancia destes medios para o intercambio cultural, enriquecimiento das culturas, así como para o desenvolvemento da comprensión mutua, da colaboración e da paz entre os pobos. E, que mellor maneira de poñer no foco estes centros culturais, históricos e artísticos que comezando por coñecer aquilo que temos na casa? Centro
Borges: 125 anos de sabor 26 abr

Borges: 125 anos de sabor

A sala de catas de San Lázaro foi, de novo, un templo do aroma e o sabor. Neste caso, o protagonista foi o aceite de oliva virxe extra. Para a presentación deste alimento clave da dieta mediterránea, estivo con nós Antonio Jesús Angiano, Food service specialist en Borges- Capricho Andaluz. Foi, esta, unha cata na que saboreamos unha selección de AOVES monovarietais, Arbequina, Picual, Hojiblanca... elaborados por Borges. Cabe sinalar que esta empresa familiar conta con máis de 125 anos de historia no sector da xestión de explotacións agrícolas, envasado e comercialización de aceites de
Finca Cuarta: paisaxe extrema e viticultura heroica 18 abr

Finca Cuarta: paisaxe extrema e viticultura heroica

Recibimos na sala de catas de Bodeguilla de San Lázaro a Nicolás Legido, sumiller certificado e delegado nacional de Adegas Finca Cuarta. Esta adega, ubicada na D.O. Ribeira Sacra -subzona de Amandi- chega dende un territorio de viños de calidade, tradición e moita paciencia. Nestes viños, as variedades predominantes son a Mencía e a Godello, cun carácter marcado polas condicións climáticas, o chan e a idade das cepas.Todos eles son elaborados coas técnicas máis modernas, que potencian as súas características e delatan as raíces desta paisaxe extrema e da súa condición de Viticultura Heroica.

Do you want to book a table in Bodeguilla de San Lázaro?

  • Address: San Lázaro, 104 - Santiago de Compostela
  • Phone: 981 566 607
  • Hours: Monday to Saturday from 9:00 to 00:00.
    Sundays from 10:00 to 16:00.

Do you want to book a table in Bodeguilla de Santa Marta?

  • Address: Avda. da Liberdade, 11 - Santiago de Compostela
  • Phone: 981 813 520
  • Hours: Monday to Friday from 9:00 to 00:00.
    Saturdays and Sundays from 10:30 to 00:00.

Traditional dishes with avant-garde touches

Galician cuisine with seasonal productsa

Follow our facebook news